Oyun Teorisi Seminerimizi Gerçekleştirdik…

20150603_19091920150603_19044920150603_185623 20150603_185504

Değerli Üyelerimiz; 

AKDENET olarak bireyin başarıya ulaşması adına gerçekleştirdiği strateji seçimleri ve diğer bireylerin tercihleri ile etkileşimlerini konu alan Oyun Teorisi çerçevesinde “Savaş ve Uzlaşma Oyun Teorisi Modellerinin İş Yaşamına Uygulanması” konulu seminerimizi 3 Haziran Çarşamba günü sizlerin geniş katılımı ile gerçekleştirdik.

Seminer sunumunu ilgiyle dinlediğimiz Harvard Üniversitesi’den Doç.Dr. Muhammet Baş hocamıza çok teşekkür eder, bilimsel çalışmalarında başarılar dileriz.

Seminere katılan değerli üyelerimiz ile hem etkinlik öncesinde hem de sonunda sohbet etme, görüşlerimizi paylaşma imkanı elde etmiş olmamız ise bizleri mutlu etmiştir. Bir sonraki etkinliğimizde tekrar birlikte olmak dileğiyle…

“Savaş ve Uzlaşma Oyun Teorisi Modellerinin İş Yaşamına Uygulanması”

Doç. Dr. Muhammet Baş

Harvard Üniversitesi 

Özet:  Oyun teorisi, rasyonel bireylerin başarıya ulaşma amaçlı strateji seçimlerinde diğer bireylerin stratejik tercihleriyle olan etkileşimini vurgulayan bir analitik araçlar bütünüdür. Ekonomiden siyasete birçok uygulama alanı olan bu kuram, interdisipliner modeller üzerine kurulu olup, iş hayatıyla alakalı da önemli bakış açıları sunmaktadır. Bu söyleşide, Dr. Baş’ın üzerinde çalıştığı savaş ve uzlaşma modellerinin, iş hayatına potansiyel uygulamaları tartışılacaktır.

Muhammet Baş, Özgeçmiş

Doç. Dr. Muhammet Baş 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1.likle mezun olduktan sonra 2003 yılında yüksek lisans derecesini, ve 2007 yılında siyaset bilimi doktorasını Rochester Üniversitesi’nde tamamladı. 2007-12 yılları arasında Harvard Üniversitesinde Yrd. Doçent olarak görev yapan Dr. Baş, 2012 yılından itibaren yine Harvard Üniversitesi’nde Doçent olarak ders ve araştırmalarına devam etmektedir. Dr. Baş, akademik calışmalarını uluslarası güvenlik ve çatışma alanlarında sürdürmektedir.

 

Muhammet Baş